אין צורך להוציא את התפרים בניתוח שאיבת שומן בבטן מכיוון שמשתמשים בתפרים מתמוסססים שנספגים ויורדים מעצמם.
שאיבת שומן בבטן
שאיבת שומן בבטן הוא ניתוח שמתאים לאלו מכם שלא מצליחים להסיר את השומן מהבטן בדרכים הלגיטימיות כמו ספורט או תזונה מאוזנת ולפיכך, פונים לאמצעים חלופיים על מנת לקבל לחטב את הבטן.
הבטן היא האזור הרגיש ביותר בגופנו: היא מייצגת את כל הרגשות שאנחנו מחזיקים בתוכנו והיא גם מהווה את מרכז הגוף. עם זאת, ישנם מקרים בהם הבטן כבר מעיקה עלינו משום שהיא תופסת יותר מידי מקום. לידות, תזונה לא מתאימה ואורח חיים לא נכון – כל אלו מעיקים משמעותית על הבטן ויוצרים שומן בטני. זכרו הליך שאיבת שומן היא לא פתרון לירידה במשקל ואין להשתמש בו כפתרון הרזייה.
חשוב לציין שמי שעבר שאיבת שומן מהבטן לא צריך לחשוש שיהיה צורך לחזור על הפרוצדורה באותו אזור. הסיבה לכך היא שמספר תאי השומן באזור בגוף שבו נשאב השומן פוחת משמעותית, ולכן קשה יותר להשמין שם שוב. עם זאת חשוב לזכור שתאי השומן הנותרים באזור יכולים להגדיל מעט את נפחם. לכן הניתוח אינו מהווה תחליף לדיאטה ולתזונה מאוזנת.
אם לא מקפידים על תזונה נכונה, ייתכן שתהיה השמנה באזורים אחרים בגוף. מקרים מסוימים בהם בנוסף לשומן בגוף קיימים עודפי עור ניתן לשלב ניתוח שאיבת שומן עם מתיחת בטן להסרה של עור הבטן המיותר.
שאיבת שומן בבטן לא מתאימה במקרים הבאים:
- אנשים בעלי משקל עודף משמעותי: אנשים הסובלים מהשמנת יתר באופן קיצוני אינם מורשים לעבור ניתוח שאיבת שומן מהבטן בשל חשש לסיכונים וסיבוכים. במקרים אלו הם יופנו המטופלים קודם לניתוח קיצור קיבה ולאחר מכן, לאחר איזון המשקל שלהם הם יכולים לעבור את הניתוח.
- אנשים עם בעיות בריאותיות - יש להתייעץ עם הרופא המנתח.
קיימים 2 סוגי שומן בטני
ישנם שני סוגי שומן חשובים במיוחד כאשר אנחנו מדברים על שאיבת שומן בבטן: שומן תת עורי ושומן הקרביים.
- שומן התת עורי - הוא השומן הבולט שניתן לצבוט, השומן שנמצא ממש מתחת לעור. הוא בדרך כלל לא מזיק, אבל מבחינה אסתטית הוא לא רצוי. בשאיבת שומן מהבטן אפשר להסיר רק שומן תת עורי.
- שומן הקרביים - מאוחסן בתוך חלל הבטן. מבחינה חיצונית מדובר ב"בטן בירה" אופיינית - היא יציבה וקשה. זה גם הרבה יותר גרוע לבריאות הכללית שלך מאשר שומן תת עורי. כל תאי השומן משחררים הורמונים, אך מכיוון ששומן הקרביים מאוחסן ליד האיברים שלך, סביר יותר שהוא יפריע לתפקוד האיברים, מה שעלול להוביל לעליית אינסולין (סוכרת מסוג 2), לחץ דם גבוה יותר, רמות גבוהות יותר של כולסטרול רע (LDL) בזרם הדם שלך, ולהגביר את הסיכון למחלות לב ושבץ. שומן הקרביים מוטבע היטב בתוך חלל הבטן - לא ניתן לשאוב אותו החוצה.
ירידה במשקל באמצעות דיאטה ופעילות גופנית יכולה להפחית את השומן הקרביים בצורה בטוחה ויעילה. אפשרי עדיין לעשות את הניתוח עם כמות גדולה של שומן קרביים. אבל זה ישפיע על סוג התוצאות שאפשר לצפות מההליך כי שאיבת שומן לא יכולה לטפל בשומן קרביים.
ישנו קו מנחה אחד לזיהוי כמות של שומן הקרביים בבטן:
בדרך כלל, שומן הקרביים הוא כ - 10% משומן הגוף הכולל שלך. ככלל, אם אתה גבר עם מותניים מעל 101 ס"מ או שאת אישה עם מותניים מעל 88 ס"מ, אז השומן הקרביים שלך עלול להתחיל להשפיע על הבריאות שלך - ואם הבריאות שלך גרועה, אתה אולי כבר לא מועמד לניתוח שאיבת שומן מהבטן.
כאשר תגיעי לפגישת ייעוץ איתי, אני אתייחס לשומן הקרביים, בין אם את מועמדת לניתוח או לא, ונדבר על סוג התוצאות שאת יכולה לצפות מההליך.
✔ ללא סריקת MRI, את/ ה לא יכולים לדעת בדיוק כמה שומן קרביים יש לכם.✔
היזהרו מעור רפוי בבטן
ככל שאנחנו מזדקנים, כמות הקולגן שהגוף שלנו מייצר יורדת, מה שגורם לרמת גמישות העור להיות נמוכה יותר, כלומר העור שלך לא קופץ בחזרה כמו פעם. אבל ככל שאתה מבוגר יותר, כך גדל הסיכוי שרפיון העור עשוי להוות בעיה, במיוחד עם שאיבת שומן בבטן.
עור רפוי יכול להיות בעיה לאחר ירידה קיצונית במשקל. ישנם מקרים שבשל גודל הבטן או חוסר גמישות העור מומלץ לעבור ניתוח מתיחת בטן.
ניתוח שאיבת שומן בבטן לא ימנע ממך לעלות בחזרה במשקל
אם תהייה עלייה במשקל, הבטן שלך עדיין תהיה רזה יותר ממה שהיא היתה. כי בניתוח אנחנו מסירים תאי שומן מאזור הבטן לצמיתות. התאים האלה לא חוזרים, הם לא זזים למקומות אחרים בבטן, ואיזור אגירת השומן בבטן לא משתנה.
לאחר שאיבת שומן מהבטן, לגוף שלך יש פחות תאי שומן בבטן מאשר בעבר (כ - 70% פחות). אם אתה עולה במשקל לאחר הניתוח הגוף שלך אוגר את אותה כמות שומן באותם מקומות בבטן. עם זאת, מכיוון שהסרנו הרבה תאי שומן מהבטן, אזורים אחרים בבטן עשויים להיראות גדולים יותר בהשוואה לאחרים.
הבטן שלך תמיד תהיה קטנה יותר ממה שהייתה לפני הניתוח - אבל זה לא אומר שאת יכולה לאכול מה שאת רוצה ולעולם לא לעלות במשקל. צריך לשמור על המשקל ועל תזונה מאוזנת, למנוע עלייה חוזרת במשקל לאחר הניתוח.
שאיבת שומן בבטן לגברים
אם אתה גבר עם הרבה שומן קרביים, ייתכן שאחרי ניתוח שאיבת שומן בבטן עדיין לא תהייה לך בטן שטוחה עם קוביות. אבל בלי לבנות שרירי בטן חזקים באמצעות פעילות גופנית ואימוני משקולות, אתה לא צריך לצפות לפתח שרירי בטן מהליך שאיבת השומן בבטן שלך.
המנתח עושים חתכים קטנים שהוא מחדיר דרכם צינורית עם תמיסה שמטרתה לכווץ את כלי הדם ובכך לאלחש את האיזור שממנה נשאב השומן. השאיבה מתבצעת באמצעות מכשיר שמחדירים דרך הנקבים שיוצרים, המכשיר מסיר את השומן. יש לעשות את הפעולה בעדינות על מנת להמנע מלפגוע ברקמות שומן.
✔ למידע נוסף על ניתוח שאיבת שומן לגבר - לחצו כאן
שאיבת שומן בבטן אינה מצריכה הרדמה כללית
זה נכון לכל אזורי הגוף, אבל זה לא היה כך! למעשה, ישנם עדיין מנתחים המעדיפים את השיטה הישנה באמצעות הרדמה כללית, במיוחד כאשר אנו מדברים על הבטן. שיטת הניתוח כוללת מילוי של האזור השומני בין העור לחלל הבטן במה שנקרא נוזל tumescent - תערובת של מלוחים ואפינפרין, עם נתרן ביקרבונט כמאגר. תמיסת המלח ממלאה את השכבה השומנית מתחת לעור עד שהיא מוגדלת ומוצקה (או מתנפחת), מה שמקל על פיסול. האפינפרין פועל כמכווץ כלי דם, מכווץ כלי דם באזור כדי להפחית חבורות ואיבוד דם.
כאשר מבצעים שאיבת שומן בבטן תוך שימוש בהרדמה מקומית, מוסיפים לידוקאין, שהוא חומר מקהה חושים לנוזל. זה מאפשר לבצע את הליך שאיבת השומן מבלי להרדים את המטופל, ומפחית את הסיכונים הנלווים להרדמה כללית, מה שהופך את ההליך לבטוח יותר בסך הכל.
הכנות לקראת ניתוח שאיבת שומן בבטן
לקראת ניתוח שאיבת שומן בבטן ישנן מספר פעולות חיוניות שיש לבצע על מנת להבטיח את הצלחת התהליך:
1. ראשית יש להיות בצום לפחות שש שעות לפני הניתוח. זאת, על מנת למנוע סיבוכים אפשריים העלולים להתעורר במהלך הניתוח עצמו.
2. חשוב לא פחות מכך הוא לדאוג כי שבועיים לפני הניתוח לא נעשה כל שימוש בסם או אלכוהול.
3. כמו כן יש להפסיק את העישון.
4. הרגלים נוספים שיש לחדול מהם לפני הניתוח כוללים נטילת ויטמינים, תוספי מזון ומדללי דם. על מנת להפסיק ליטול את הכדורים יש להיוועץ עם רופא בטרם עת כדי לקבל את ההנחיות הנכונות להפסקת הכדורים.
4. שמירה על היגיינה: בשל העובדה כי מדובר בניתוח פולשני, ישנה חשיבות בלתי מבוטלת לשמירה על ההגיינה של האזור ושל הגוף בכלל. לפני הניתוח יש להתקלח ולסבן את האזורים הקרובים לבטן באופן יסודי.
5. במקרים מסוימים תידרשו לרכוש באופן עצמאי מחוך או חגורת לחץ אשר יולבשו על האזור המתוכנן לעבור את הניתוח, בו ייעשה שימוש לאחר הניתוח על מנת לתמוך בהחלמת הגוף.
שאיבת שומן בבטן - ההליך הניתוחי
- בניתוח הרופא ישרטט את האזורים המיועדים לשאיבת השומן הבטני - המנתח מסמן את אזור השאיבה המיועד על הבטן. על ידי הסימון מתאפשרת הערכה מדויקת של המיקום של השומן וכמות השומן הנדרשת לשאיבה.
- בשלב הבא המטופל עובר הרדמה מלאה או חלקית בהתאם להנחיות הרופא.
- הרדמה מקומית: נותנים למטופל תרופה נגד חרדות ומרדימים באופן מקומי איזורים ספציפיים בבטן שבהם מבצעים חורים למטרת שאיבת השומן.
- בשלב זה מחדירים צינורית קטנה לתוך החתכים שבוצעו בסכין עדינה. באמצעות הצינוריות שואבים את השומן תחת פיקוח ובקרה של הכמויות.
- השומן הנשאב הוא בכמות של בין 2 - 3 קילוגרמים וניתן לשאוב יותר, אבל בחלוקה למספר שלבים בכמה פעמים, כאשר כל פרוצדורה מתקיימת אחת לכמה חודשים. הניתוח עצמו נמשך בין שעה לשעתיים, בהתאם לכמות השומן הנשאבת.
- בחלק השני של השאיבה חשוב שלמנתח תהייה מיומנות גבוהה. אם הוא טועה בסימון ובהערכה נכונה של המיקום לשאיבה בבטן, יכולות להיווצר בליטות בבטן שקשה לתקן לאחר הניתוח.
שאיבת שומן בבטן - גורמי סיכון עיקריים
שאיבת שומן בבטן יכולה להיות פתרון יעיל להיפטר מעודפי שומן באזור הבטן. אך חשוב להיות מודעים למגבלות ולסיכונים הכרוכים בהליך.
- מדללי דם מסכנים מאוד את הצלחת הניתוח. הם יכולים לגרום לדימום, קרישי דם או שטפי דם ארוכים מאוד לאחר הניתוח.
- הניתוח יכול להצליח גם לטווח הארוך אך ורק כאשר אתם מגיעים למשקל אידיאלי. לגשת לניתוח במצב של עודף משקל מסכן את בריאות המטופל/ת. קיים הסיכון שיתפתחו בעיות נשימה, זיהום ותהליך ההחלמה יעבור בצורה איטית מאוד.
- סיבוכים אפשריים מהניתוח הם, איבוד נוזלים משמעותי, צלקות בולטות מאוד, תסחיף שומן, דלקות,, סימנים בעור כגון חריצים מהחתכים, שקעים בעור והיווצרות זלוליטיס באיזור הנגוע.
התאוששות משאיבת שומן בבטן משתנה ממטופל אחד למשנהו, בהתאם לגילך, בריאותך ורווחתך לפני ההליך, כל מצב רפואי אחר והמהירות בה הגוף שלך מרפא.
- 24 השעות הראשונות: תקופת ההחלמה המיידית שלך יכולה להיות תלויה בהיקף ההליך והאם הוא בוצע בהרדמה כללית או מקומית עם הרגעה. רוב המטופלים חוזרים הביתה באותו היום, אבל אם הוסרה לך כמות משמעותית של שומן, את יכול להישאר לילה להשגחה. את תלבשי בגד דחיסה שעוצב במיוחד שיעזור לשלוט בנפיחות ובדימום ולתמוך בקווי המתאר החדשים שלך.
- בשבוע הראשון: יהיו לך כמה חבורות ואפילו קצת גושים או אי אחידות באזור הטיפול וגם נפיחות משמעותית ואנו ממליצים לך להמשיך ללבוש את חגורת הבטן שלך בכל עת. את יכולה לחוות אי נוחות קלה עד בינונית, שבדרך כלל נשלטת היטב על ידי משככי כאבים.
- החודש הראשון: החבורות היו אמורות להיעלם עד סוף החודש הראשון, אך עדיין עשויה להיות נפיחות עדינה שיכולה להימשך עד שישה שבועות. האזור עשוי להרגיש קשה כאשר רקמת צלקת נוצרת ואנו ממליצים לך לעסות באופן קבוע. רוב החולים חוזרים לעבודה ולפעילות רגילה לאחר שבוע או שבועיים.
- החלמה מלאה: ייתכן שתחווי שינוי בתחושת העור לאחר שאיבת שומן בבטן. אך זה אמור להיות זמני ולהחלים מעצמו לאחר מספר חודשים. את אמורה להיות מסוגלת לראות את התוצאות המלאות של הליך שאיבת השומן שלך עד שלושה חודשים.
שאיבת שומן בבטן לפני ואחרי
שאלות תשובות
לא, ניתוח שאיבת שומן בבטן מצריך התאשפזות בבית חולים ללילה אחד בלבד.
התהליך הוא תהליך לא כואב, אך משתנה מאדם לאדם ותלוי במספר גורמים.
ברוב המקרים משך התהליך הוא בין שעה לשלוש שעות.
הכאב משתנה מאדם לאדם. תהיה אי נוחות מסוימת לאחר שאיבת שומן בבטן, אך רוב המטופלים מוצאים שהכאב נמוך ממה שציפו. אזור הטיפול יכול להרגיש כמו חבורה ענקית, אבל זה לא אמור למנוע ממך להתרכז בדברים אחרים.
שאיבת שומן בבטן עלולה לגרום לנפיחות משמעותית בהתאם לגישה בה משתמשים. לדוגמא, שאיבת שומן בבטן בלייזר גורם לנפיחות פחותה מאשר שאיבת שומן גורמת הכוללת החדרת כמויות גדולות של חומר הרדמה מקומית מדוללת לפני שאיבת השומן. נפיחות לאחר שאיבת שומן בבטן יכולה לעלות בשבוע הראשון לערך ולאחר מכן לוקח עד שישה שבועות להתפוגג לחלוטין. מומלץ ללבוש בגד דחיסה יום ולילה במהלך תקופה זו כדי למזער את הנפיחות.