ניתוח הרמת חזה עם שתל
ניתוח הרמת חזה עם שתל הוא ניתוח פופולרי ונפוץ. נשים רבות מבצעות ניתוח הרמת חזה עם שתל ולאחר תקופת ההחלמה מרגישות את תחושת הביטחון העצמי עולה ונרגשות מהמראה החיצוני החדש שלהן.
תנו לעצמכן את ההזדמנות להתעורר כל בוקר מרוצות ושלמות עם גופכן. חוקי המשיכה משפיעים על גופנו, ועם הגיל, גם החזה נוטה לצנוח. ניתוח הרמת חזה עם שתל מאפשר לתקן את צניחת החזה ולהחזיר לו את מראהו הצעיר והמוצק.
נשים רבות חוות קושי רגשי רב יותר בניתוח הרמת חזה עם שתלי סיליקון בהשוואה לניתוחי חזה אחרים.
זאת כיוון שמדובר בתיקון של מצב שהיה בעבר ואיננו עוד, בניגוד לניתוח הגדלת חזה, שם מתבצע שינוי במצב קיים. כיום, נשים רבות משלבות ניתוח הרמת חזה עם שתל ניתוח הגדלת חזה.
ניתוח זה מעניק מראה חדש, יפה ומאוד נשי, ומתקן את השינויים שגרמו צניחת החזה. הגורמים לצניחת החזה כוללים שינויים במשקל, הריונות, גיל ושינויים הורמונליים. גורמים אלו גורמים לרקמות החזה להיחלש, מה שגורם לצניחתו.
מתי כדאי לשקול ניתוח הרמת חזה עם שתל?
- במקרים של צניחה של החזה שנגרמת מהסיבות הבאות:
- ירידה דרסטית במשקל יכולה לגרום לצניחה של החזה. במקרים אלו, ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול להחזיר לחזה את צורתו ומראהו החטוב.
- הנקה ממושכת עלולה להחליש את הרצועות התומכות בחזה ולגרום לצניחה שלו. ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול לתקן את הנזק ולהרים את החזה חזרה למקומו.
- עם הגיל, העור מאבד מגמישותו והחזה נוטה לצנוח. ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול להצעיר את מראה החזה ולשפר את האסתטיקה שלו.
- נשים עם נטייה גנטית לצניחה של החזה עשויות להיתקל בבעיה זו גם בגיל צעיר. ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול להוות פתרון יעיל לאורך זמן.
- במקרים של חזה קטן:
ישנן נשים עם חזה קטן עשויות לחוש אי שביעות רצון ממראה גופן. ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול להגדיל את גודל החזה ולשפר את הדימוי העצמי. או נשים עם חזה לא סימטרי עשויות לחוש חוסר ביטחון. ניתוח הרמת חזה עם שתל יכול לאזן את גודל וצורת השדיים ולשפר את האסתטיקה.
- כאשר האישה רוצה לפעול לשיפור מראה החזה
נשים שאינן מרוצות ממראה החזה שלהן: נשים שאינן מרוצות ממראה החזה שלהן מסיבות שונות, כמו צלקות, מתיחה או פגמים מולדים, עשויות למצוא פתרון יעיל בניתוח הרמת חזה עם שתל. נשים שמעוניינות בחזה מוצק וחטוב יותר, עשויות להפיק תועלת מניתוח הרמת חזה עם שתל.
טכניקות ניתוח הרמת חזה ללא שתל:
הרמת החזה מתבצעת באמצעות הסרת עודפי עור ושומן, מה שמאפשר למנתח להרים את החזה. לעיתים, יבוצע גם ניתוח הגדלת חזה באמצעות שתלים. כאשר השתלים הנפוצים ביותר הם שתלי סיליקון המכילים ג'ל סיליקון במצב נוזלי, צמיגי או מוצק. ניתן להשתיל גם שתלים המכילים מי מלח.
לא מומלץ לבצע רק הגדלת חזה לצורך הרמתו, כיוון שהחזה עלול לצנוח שוב עם הזמן. הוספת שתל מוסיפה משקל לחזה, מאפשרת מתיחה של העור, ממלאת את הנפח שלו ושומרת על הרמתו.
קיימות 3 שיטות ניתוחיות:
- חתך סביב הפטמה: מתאים לרוב המקרים.
- חתך אנכי מתחת לחזה: מתאים לנשים עם צניחה קלה של החזה.
- חתך בצורת T הפוך: מתאים לנשים עם צניחה משמעותית של החזה.
דימום יכול להתרחש במהלך הניתוח או לאחר מכן. במקרים נדירים, דימום עלול להוביל לסיבוכים חמורים. זיהום באזור הניתוח הוא סיבוך אפשרי וניתן לטפל בו באמצעות אנטיביוטיקה. כל ניתוח משאיר צלקות. צלקות מניתוח הרמת חזה עם שתל הן בדרך כלל קבועות, אך ניתן לטשטש אותן באמצעות טיפולים שונים. פגיעה בתחושה בפטמה היא סיבוך אפשרי, אך בדרך כלל זמנית. במקרים נדירים, הפגיעה בתחושה עלולה להיות קבועה. ייתכן שלא תהיי מרוצה מהתוצאה האסתטית של הניתוח. חשוב לבחור מנתח פלסטי מומחה ולתקשר איתו בצורה ברורה לגבי הציפיות שלך מהניתוח.
סיבוכים אפשריים מהניתוח יכולים להיות דימומים, זיהומים, דחייה של השתלים, התקשות של השד סביב השתל ועוד. הצטברות נוזלים סביב השתל יכולה לגרום לכאב ונפיחות. ניתן לטפל בבעיה זו באמצעות שאיבת הנוזלים. דחיסת שתל היא סיבוך נדיר, שבו השתל מתקשח וגורם לכאב ולעיוות של החזה. במקרים אלו, יש להסיר את השתל ולהחליפו בחדש. קרע של שתל סיליקון הוא סיבוך נדיר מאוד שמצריך גם הוא הליך החלפת שתלים.
החלמה מניתוח הרמת חזה ללא שתל
לגבי ההחלמה מניתוח הרמת חזה ארוכה יחסית. לאחר הסרת התחבושות, יש ללבוש חזייה תומכת למשך כחודשיים. ייתכנו דימומים, כאבים ואובדן תחושה בחזה למשך מספר שבועות. יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת למשך כחודש. התוצאות הסופיות של ניתוח הרמת חזה יהיו גלויות לאחר כחצי שנה.