האם את מתאימה לעבור ניתוח הגדלת חזה?
על מנת לעבור ניתוח הגדלת חזה ראשית, יש להבין מהם התנאים שצריך לעמוד בהם כדי לעשות את הניתוח. מבחינה רפואית, יש לעבור בדיקות דם או משקל. ואם את מעשנת, יש לקחת בחשבון כי המנתח כנראה יבקש ממך להפסיק לעשן למשך תקופה מסוימת לפני הניתוח.
באופן כללי, יש צורך להיות בבריאות תקינה, לקבל אישור מרופא, ולבדוק שלא קיימות מחלות כרוניות אשר עשויות להקשות על ביצוע הניתוח. לבסוף, כל רופא ימליץ לכם על תזונה בריאה לפני ואחרי הניתוח. מה שמשליך ישירות על ההתאוששות ממנו.
מי לא מתאימה לניתוח הגדלת חזה?
- נשים הסובלות ממחלות כגון סוכרת, מחלות לב וכלי דם או ריאה, עשויות להיות בסיכון מוגבר להתפתחות סיבוכים לאחר הניתוח או במהלכו.
- כמו כן, גם נשים עם מערכת חיסונית חלשה, נטייה לדמם, או אלרגיות לחומרים מסוימים, עשויות להיות גם הן בסיכון מוגבר.
ניתוח הגדלת חזה - חסרונות
- שתלים בחזה לא ימנעו מהשדיים לצנוח. למטרת תיקון חזה נפול יש לעשות ניתוח הרמת חזה. לא מובטח ששתלי הסיליקון יחזיקו מעמד לכל החיים. פעמים רבות יש צורך להחליף שתלים בחזה ממספר סיבות, כולל קרע של השתל ורקמת צלקת שנוצרת כתוצאה מהניתוח.
- כמו כן השדיים ממשיכים להשתנות לאחר הניתוח. גורמים מסוימים כגון הזדקנות ועלייה או ירידה במשקל, עשויים לשנות את מראה השדיים. כל אחת מהבעיות הללו עשויה להוביל לצורך בניתוח נוסף.
- יכול להיות שתצטרכי לעבור בדיקות ממוגרפיה שגרתיות
- ייתכן שתצטרכי גם לעשות בדיקת MRI. מינהל המזון והתרופות ממליץ על ניטור שגרתי באמצעות אולטרסאונד או MRI לאחר 5 עד 6 שנים לאחר ניתוח הגדלת יזה ולאחר מכן כל שנתיים עד 3 שנים לאחר מכן. עם זאת, יש מעט נתונים התומכים בצורך בסריקה שגרתית אלא אם כן יש חששות.
מה ההבדל בין ניתוח הגדלת חזה להרמת חזה?
הרמת חזה | הגדלת חזה |
ניתוח לעיצוב החזה ולא הגדלת החזה כלומר הוספת נפח | תוספת נפח עם שתלי סיליקון |
מיועד לנשים עם חזה נפול | מיועד לנשים שרוצות נפח |
מסיר חלקי שומן ועור אשר מושכים את החזה כלפי מטה ובכך מאפשרים לחזה לעלות מעלה, ולהחזיר לעצמו את המראה הזקוף והיפה. | הכנסת שתלים לשדיים במטרה להגדיל את נפח החזה בלבד. |
שלבים לקראת ניתוח הגדלת חזה
1. שלב ראשון – שיחת ייעוץ והתאמה:
השלב הראשון והחשוב ביותר - הוא שלב הייעוץ ושיחת ההכוונה. בשלב זה תיפגשי עם הרופא, יילקחו מידות ותוכלו לשוחח על התוצאה הרצויה הטובה ביותר למידותייך. יש לערוך פגישה ראשונית עם הרופא על מנת לקבל את הייעוץ הרפואי הנכון, כאשר במהלך פגישה זו המנתח יוצר הדמיה ממוחשבת שתאפשר לך להבין מהי התוצאה הצפויה אצלך.
כמו כן, ישנן בדיקות שונות שצריך לעשות לפני הניתוח, כמו למשל בדיקות דם, לחץ דם, בדיקות לחוסרים בגוף ועוד. במידה שיש צורך לקחת תרופות לפני ההליך, כמו למשל תרופה למניעת דילול דם או קרישת דם, המנתח כמובן יעדכן אותך בכך מראש.
2. שלב שני – פגישת טרום ניתוח וקבלת הסברים:
בשלב זה תקבלי את כל ההסברים על שלבי ניתוח הגדלת חזה לפרטי פרטים. לאחר קבלת תוצאות הבדיקות והחלטה על השתל הרצוי, תוכלי להיפגש עם הרופא המנתח בשנית, על מנת לקבל פרטים מדוייקים ומפורטים יותר של הפרוצדורות אותן את עומדת לעבור.
בפגישה זו תקבלי מידע חיוני על מיקום הכנסת השתלים, סיכונים אפשריים באם ישנם, השלבים המאוחרים של ההחלמה וסיכונים אפשריים. על מנת לעבור ניתוח הגדלת חזה, יש להבין מהם התנאים שצריך לעמוד בהם כדי לעשות את הניתוח. מבחינה רפואית, יש לעבור בדיקות דם או משקל, ואם את מעשנת, יש לקחת בחשבון כי המנתח כנראה יבקש ממך להפסיק לעשן למשך תקופה מסוימת לפני הניתוח.
3. שלב שלישי – הכנה לניתוח הגדלת חזה:
את הניתוח כשלעצמו רצוי לעבור כשאת רגועה ונינוחה: מומלץ לקחת יום חופש, להרגע ולפנק את הגוף. רצוי לישון טוב ביום שלפני. מומלץ לא ללבוש חזייה או בגדים לוחצים על מנת להעניק לגוף את התנאים הטובים ביותר לעבור את הניתוח. טרם הניתוח עצמו יש לצום שמונה שעות לפחות ובמקרים מסוימים אף יותר. על פי המלצת הרופא המנתח.
4. שלב רביעי – ההליך הניתוחי:
ניתוח הגדלת חזה מתבצע בשיתוף פעולה של המנתח הפלסטי והרופא המרדים. כאשר הראשון מסמן את האזורים הייעודיים ולאחר מכן המטופלת מורדמת על ידי הרופא המרדים. רק בשלב של הרדמה מלאה מתבצע ההליך הרפואי במשך שעה קלה ולאחריו המטופלת מופנית להתאוששות.
במרבית הניתוחים, החיתוך מתקיים בחלק התחתון של השד באחת משתי שיטות אפשריות:
בשיטה האחת, השתל ממוקם תחת השריר ובשיטה השנייה, מעליו השריר. השיטה נבחרת בהתאם למבנה השד, צרכי הלקוחה וחוות הדעת של הרופא. לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות משלה, המתבססים על שיקולים רפואיים, מידות ומראה הגוף, התוצאה הרצויה והעדפות של המטופלת.
5. שלב חמישי – החלמה והתאוששות:
בתוך שעה המטופלת כבר מתאוששת מההרדמה ויכולה לנוח בחדר ייעודי לכך עד להתפוגגות ההרדמה כליל. עם קבלת תוצאות הבדיקות ווידוא כי הכל כשורה, המטופלת משוחררת הביתה.
בבית עלולים לצוץ כאבים עד להשתלבות מלאה של השתל בגוף. זמן זה יכול להתארך בין מספר שעות למספר ימים. תלוי בגופה של המטופלת. בימים אלו את תחושי אי נוחות, הגבלות בתפקוד וכאבים לעתים.
לפיכך חשוב לתת לגוף מקסימום מנוחה האפשרית וכן להיעזר בקרובי משפחה או חברים לתפקוד ועזרה בסיסיים. את השיפור תוכלי לחוש כבר בשבוע השני ואף לשוב לתפקוד מלא.
כל מקרה לגופו אומנם, אבל באופן כללי משך ההחלמה הממוצע עומד על שבוע. חשוב להיות בביקורת אצל הרופא ולקבל ליווי לכל בעיה שצצה בשבוע של ההחלמה, כך שתוכלי להיות רגועה ולדעת כי ההחלמה מתקדמת בקצב הרצוי.
לאחר כחודש כבר תוכלי לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה, אבל במהלך הזמן הזה תצטרכי לעקוב אחר ההנחיות הכלליות של המנתח. ככל שתקפידי יותר על הוראות ההתאוששות, כך תוכלי למקסם את תוצאות ההליך.
שימי לב, ברוב המקרים נשים צריכות ללבוש חזיות מיוחדות אשר תומכות בחזה מבלי ללחוץ עליו יתר על המידה. לאחר הניתוח יש לעשות שימוש בתרופות נוגדות דלקת ולבישת חזייה תומכת.
נוסף על כך חשוב לציין כי במהלך התקופה הראשונית שלאחר הניתוח, בד"כ אסור לעסוק בכל פעילות ספורטיבית כזאת או אחרת. במילים אחרות, לשכב ולנוח? - מעולה. להתרוצץ, לא לאכול בריא ולא לישון – לא מומלץ.
שלבים בניתוח הגדלת חזה
בניתוח הגדלת חזה נעשית הרדמה מלאה או טשטוש מקומי. הניתוח אורך כשעה. קיימות טכניקות ניתוחיות שונות:
- יצירת חתך למיקום השתל בתוכו: החלטה על מיקום החתך מתבצעת לפני הניתוח על ידי הרופא המנתח. חתך תחת השד, בבית השחי או סביב הפטמה.
2. יצירת כיס אליו מוחדר השתל: מעל השריר של החזה, מתחת לשריר של החזה, מתחת למעטפת של השריר ושילוב של שני המיקומים מתחת לשריר ומעל.
תופעות לוואי וסיבוכים - הגדלת חזה
ישנן מספר תופעות לוואי אפשריות לאחר ניתוח הגדלת חזה. כמו למשל:
- נפיחות ורגישות למספר שבועות.
- יהיו כאבים, בד"כ במשך השבועיים הראשונים. הרופא יספק לך מרשם של משככי כאבים מתאימים.
- שטפי דם הם תופעה נורמלית אשר תחלוף בדרך כלל תוך מספר ימים.
- הצטברות נוזלים זוהי תופעה די נדירה, שאינה חולפת מעצמה. במידה וזה קורה, יש ללכת לרופא המנתח לביצוע הליך שאיבת נוזלים.
תהליך ההחלמה מניתוח הגדלת חזה
מה צפוי לך ביום הניתוח?
מיד לאחר הניתוח:תועברי לחדר התאוששות שם יעקבו אחר מצבך. לאחר מספר שעות, כשמצבך יתייצב, תוכלי להשתחרר הביתה. חשוב: לא מומלץ לנהוג בעצמך לאחר הניתוח. ודאי שיש מי שיסיע אותך הביתה.
במהלך היום: ייתכנו בחילות כתוצאה מההרדמה. ניתן להקל עליהן באמצעות נטילת כדור טרבאמין (או כדור דומה מאותה משפחה), הנמכר ללא מרשם רופא.
החל מהערב: יש להתחיל ליטול אנטיביוטיקה לפי מרשם רופא. חשוב לקחת את האנטיביוטיקה באופן קבוע, למשך 7 ימים, לאחר הארוחות. נטילת האנטיביוטיקה חשובה למניעת זיהום באזור הניתוחי והבטחת החלמה תקינה.
טיפול בכאבים: במידת הצורך, ניתן לקחת משכך כאבים ממשפחת הפרצטמול (אקמול, דקסמול) או איבופרופן (נורופן, אדוויל, אדקס) ודומיהם. מומלץ לקחת משכך כאבים שכבר נטלת בעבר, כזה שאליו את רגילה, ולא כדור חדש. יש להקפיד על מרווח של 4 שעות בין נטילת כל כדור. הקפידי לנוח ולהתאושש בבית, המנעי מפעילות מאומצת, הקפידי על שתייה מרובה, אכלי מזון קל ומוצק. שימי לב לתופעות לוואי חריגות ופני לרופא במידת הצורך.
יום לאחר ניתוח הגדלת חזה:
ניתן להתקלח למחרת הניתוח. יש להסיר את החבישה בעדינות. יש לנקות את האזור בעדינות עם סבון ומים, תוך הדגשת מקום התפרים. רצוי להתקלח תוך כדי ישיבה על כיסא, למניעת סחרחורות או נפילה. חשוב מאוד ללבוש חזייה תומכת לאחר הניתוח. יש ללבוש אותה למשך חודש ימים, הן ביום והן בלילה.
חזייה בעלת כתפיות רחבות ומתוחות תסייע בתמיכת השד ותשמור על צורתו לאורך זמן. הקפידי לנוח ולהימנע מפעילות מאומצת, קחי משככי כאבים לפי הצורך, שימי לב לסימני זיהום, כגון אדמומיות, נפיחות, חום או הפרשות מהתפרים.
שבוע לאחר הניתוח: למה לצפות ומה את צריכה לעשות?
סביר להניח שתבחינו בנפיחות ושטפי דם באזור הניתוח. הנפיחות צפויה לרדת בהדרגה לאורך השבוע. שטפי דם עשויים להימשך זמן רב יותר, אך יתפוגגו עם הזמן. הכאב לאחר ניתוח אמור להפחת משמעותית בשבוע שלאחר הניתוח. תחושת רגישות, עקצוץ או מתיחה של העור עשויה להופיע. תחושות אלו הן נורמליות וצפויות לחלוף בתוך מספר ימים.
חשוב להקפיד על ההנחיות שקיבלת מהרופא לאחר הניתוח. הן עשויות לכלול, המנעות מפעילות גופנית מאומצת, המנעות משינה על הצד או על הבטן, הימנעות משיזוף, המנעות מרחצה במקורות מים עומדים, יש לשמור על האזור נקי על בסיס קבוע.
בשלב זה, הסיכון לסיבוכים לאחר ניתוח פוחת. ניתן לחזור בהדרגה לפעילות יומיומית קלה. חשוב להימנע מפעילות גופנית מאומצת עד לקבלת אישור מהרופא.
שבועיים לאחר ניתוח הגדלת חזה:
הנפיחות יורדת ומתחילה החזרה לשגרה בהדרגתיות כי רוב הנפיחות צפויה להתפוגג בשלב זה. בשלב הזה את יכולה לחזור בהדרגה לפעילויות יומיומיות, כולל פעילות מינית. המשיכי עם לבישת החזייה התומכת כל היום כולל הלילה.
את יכולה להקל על לחץ על התפרים בעזרת פד גזה או פתיחת הווים התחתונים של החזייה. מומלץ להגיע אלי לאחר שבועיים לביקורת. השדיים עשויים להיות גבוהים מדי, אסימטריים, נוקשים ואף מבריקים אך, תופעות אלו זמניות וחולפות עם הזמן.
חודש לאחר ניתוח הגדלת חזה:
הכאב והנפיחות פוחתים, החזרה לשגרה עולה שלב ורוב הכאב, הנפיחות ושטפי הדם צפויים להיעלם. ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית קלה, להשתזף ואפילו להכנס למים. אך תמיד למשור על האיזור המנותח נקי וסטרילי.
בתום מספר חודשים - תקופת ההחלמה מסתיימת:
תקופת ההחלמה מסתיימת עבור הרוב והשדיים מתחילות לקבל מראה טבעי והמראה הסופי לחלוטין מתקבל בין 6 חודשים לשנה. את יכולה לחזור לפעילות גופנית מאומצת יותר אם מרגיש לך. הצלקות יתחילו להעלם במהלך השנה הראשונה.
אם שתלי הסיליקון שלך ממוקמים חלקית מתחת לשריר החזה (השיטה המועדפת ברוב המקרים) השדיים שלך יהיו ממוקמים גבוה על החזה. אין מה לדאוג,זה נורמלי, והשתלים שלך יתייצבו במיקום האופטימלי שלהם במהלך השבועות הקרובים, עם תוצאות סופיות לאחר מספר חודשים.
מהם סוגי שתלי סיליקון הקיימים?
איזו סוגי שתלי סיליקון קיימים היום? לכל אישה יש מבנה גוף ייחודי משלה, בהתאם לגיוון הזה אנו מציעים שתלי סיליקון במגוון צורות וגדלים. קיימים שני סוגים גנריים של שתלי סיליקון לחזה. שתלי סיליקון בצורת כיפה, שנקראים שתלים עגולים ושתלים אנטומיים בצורתם. שתלים עגולים מחקים את צורת השד של אישה בגיל ההתבגרות. שתלים אנטומיים מתאימים לצללית הטבעת של אישה בוגרת. הנפח של השתל נמדד בסנטימטרים מעוקבים (סמ"ק או CC). טווח הנפחים נע בין 150 סמ"ק ועד 800 סמ"ק.
קיימים 2 סוגי שתלי סיליקון עגולים:
- שתל סיליקון בפרופיל גבוה: בולט מאוד בחלק העליון של החזה, פחות טבעי במראה. מתאים למי שמעוניינת במראה "פוש-אפ".
- שתל סיליקון בפרופיל נמוך: השתל נופל ברכות מלאה יותר בחלקו התחתון של השד, והוא פחות בולט בחלקו העליון. שתל סיליקון זה מתאים למי שמעוניינת במראה טבעי ורך. ניתן להשיג שתלים עגולים במרקם סמיך יותר, הנקרא קואזיבי. מרקם זה נועד למנוע קריסת השתל לאורך זמן ולהבטיח עמידות מוגברת. עם זאת, חשוב לציין שהמראה המתקבל עשוי להיות פחות טבעי, כיוון שהמרקם מדגיש את הצורה המעוגלת של השתל.
שתלי סיליקון עגולים
שתלי סיליקון עגולים מופיעים במרקם חלק ומחוספס. כאשר נעשה שימוש בשתל מחוספס יכול להתפתח צורך לעשות חתך יותר גדול. זהו אומנם חסרון אך לעומתו, יש לקחת בחשבון שהמרקם המחוספס של השתל מקטין את הסיכון לצלקת. אבל לא רק גם היווצרות של קמטים אם הרקמה של העור היא דקה.
שתלי סיליקון מסוג פוליאוריתן - שתלים בצורת טיפה:
לשתלים מסוג זה יש סיכון נמוך משמעותית להיווצרות קופסית. החברה היחידה שמשווקת שתלי פוליאוריתן היא חברת סילמד. הבחירה בין שתל עגול לשתל פוליאוריתן תלויה ברצון האישי לגבי מראה החזה: מראה "פוש-אפ" או מראה טבעי. עובי רקמת העור: שתל מחוספס עשוי להגביר את הסיכון להיווצרות "גלים" על פני העור אצל נשים בעלות רקמת עור דקה וההחלטה של המנתח עצמו שמתבססת על שיקולים מקצועיים. שתלי סיליקון מסוג פוליאוריתן, מעניקים לשד צורה טבעית, מכיוון שיש את המבנה של הקימור העדין של השד. אם צורת השד שלך לא מפותחת, את תתאימי לשתל מסוג זה.
מה הקשר בין קופסית עבה לשתל מחוספס?
קופסית מתפתחת סביב השתל סיליקון לאחר ניתוח הגדלת חזה. הקופסית זאת רקמה שמגוננת ועוטפת את השתל ומפרידה בינה לבין הרקמות האחרונות.
תופעת התקשות הקופסית: כאשר רקמת הקופסית מתקשה היא יכולה להפריע למטופלת. שתל מחוספס מונע את התקשות הקופסית. שיכולה לייצר תופעת לוואי של דלקת כרונית שמתפתחת לגידול סרטני בשם לימפומה. החספוס יכול ליצור גידול אבל אחוז הסיכון הוא נמוך מאוד. כאשר ניסו לפתור את בעיות החספוס יצרו אלטרנטיבה שהם שתלי ננו-טקסטורה עם חספוס בעל מרקם עדין. החספוס הוא עדין ולכן לא מצטברים חיידקים ונמנע מצב של התפתחות גידול סרטני.
שתלי סיליקון במרקם ג'ל:
שתלי ג'ל סיליקון הם השתלים הפופולאריים ביותר בניתוחי הגדלת חזה. בשתלי ג'ל סיליקון יש שקית סיליקון שמכילה ג'ל ברמות של צמיגות שונות: רמת הצמיגות היא קריטית, מכיוון שהיא גורם משמעותי בקביעת המרקם של השד לאחר ניתוח הגדלת חזה. רוב השתלים עשויים ממעטפת סיליקון המכילה מי מלח או ג'ל סיליקון. שתלים המכילים מי מלח כמעט ואינם בשימוש בישראל. סוג המעטפת: מחוספסת או חלקה, צמיגות: ג'ל הסיליקון, פרופיל השתל: גובה, קוטר ומשקל.
צמיגות שתלי סיליקון במרקם ג'ל: ג'ל בעל צמיגות נמוכה: שתל רך ונעים למגע, אך יש סיכוי להיווצרות קפלים. שתל ג'ל סיליקון עם צמיגות גבוהה: בעל מרקם קשה. אך לא קיים סיכוי להיווצרות קפלים או לדליפה של החומר.
שתלי סיליקון חלקים:
שתלי סיליקון חלקים הם חידוש נוסף בתחום שתלי הסיליקון. שתלים חלקים הם פתרון חלופי שתורם להפחתת הסיכון לסיבוכים נדירים הקשורים לחספוס. שתל חלק מתאים לשימוש במרבית הניתוחים, כולל השתלה מתחת לשריר.
פיתוח של שתלים קלי משקל חלקים הוא המצאה של חברה ישראליתשנרכשה על ידי חברה אירופאית לאחרונה. ובזכותם מאפשרת החדרה של שתלים גדולים במיוחד תוך הפחתת משקלם בכ - 30% וזה מפחית את העומס על הרקמה ומאריך את חיי השתל.
שתלים ארגונומיים - יתרון כפול של צורה טבעית ויציבות
שתלים ארגונומיים מציגים חידוש טכנולוגי משמעותי בתחום שתלי הסיליקון. הם משלבים את היתרונות של שתלים עגולים ואנטומיים, תוך התגברות על החסרונות של כל אחד מהם. בניגוד לשתלים עגולים, שתלים ארגונומיים מעוצבים בצורה אגסית שדומה יותר למבנה הטבעי של השד. צורה זו מקנה מראה טבעי ופחות מודגש, כשהשד במנוחה ובתנועה. בניגוד לשתלים אנטומיים, שתלים ארגונומיים הם בעלי בסיס עגול.
צורת בסיס זו מונעת את תופעת הלוואי הלא נעימה של סיבוב השתל, תופעה שהייתה נפוצה בשתלים אנטומיים מסורתיים. כתוצאה מכך, השתלים הארגונומיים יציבים יותר ומקנים תחושה טבעית יותר. לשתלים ארגונומיים יש את היכולת להרים את הפטמה ולטפל בצניחה קלה של השד. זה מתאים לנשים שאינן מעוניינות בניתוח הרמת חזה סנדרטי. וקיים פחות סיכון לסיבוכים הקשורים לסיבוב השתל.
קרע בשתלים - שתלי סיליקון לעומת מי מלח
קרע בשתלי מי מלח קל יותר לזיהוי, כיוון שהחזה יאבד מנפחו. קרע בשתלי סיליקון עשוי להיות "שקט" וללא תסמינים.
- דליפה של מי מלח אינה מסוכנת. כאשר נוצר קרע בשתלי מי מלח השתל יאבד מנפחו, מי המלח ייספגו בגוף ללא סיכון, נדרש ניתוח להסרת שכבת הסיליקון והחלפת השתלים.
- דליפה של סיליקון אינה קשורה למחלות, אך עלולה לגרום לכאב או שינויים בצורת החזה.
דרכי טיפול בקרע שנוצר בשתל הסיליקון:
- אם שתלי מי מלח דולפים נדרש לעשות ניתוח החלפת שתלים.
- שתלי סיליקון דולפים עשויים להצריך ניתוח רק אם נוצרים תסמינים.
קרע בשתלי סיליקון הוא ללא תסמינים והדליפה אינה קשורה למחלות. אבל הקרע עשוי לגרום לכאב או לגרום שינוי בצורת החזה. הטיפול הנדרש הוא ניתוח להסרת השתל או החלפתו.
תמונות לפני ואחרי ניתוח הגדלת חזה