היו לך שתלים בחזה והחלטת שאת לא רוצה אותם יותר, ניתן להסירם בניתוח.
הוצאת שתלים היא למעשה הפעולה ההפוכה מהפעולה של השתלת שתלי סיליקון. בשנות ה - 90 עלו חששות בנוגע לקשר בין שתלי סיליקון למחלות שונות, כמו סרטן השד ולימפומה. במהלך השנים מחקרים רבים לא מצאו קשר חד משמעי, אך עדיין קיימת אי ודאות בנושא עד היום.
ניתוח הוצאת שתלים נחשב לניתוח בטוח באופן יחסי, עם שיעורי הצלחה גבוהים מעל 90%. כאשר שיעור הסיבוכים נמוך ועומד על אחוזים בודדים. המאפיינים של המטופלות מגוונים מאוד. כמו לדוגמה, נשים מבוגרות או צעירות אשר רוצות לחזור למראה הטבעי שלהן, נשים שעברו סיבוכים רפואיים ועוד. ניתוח הוצאת שתלים לא רק נועד להסיר שתלים לא רצויים אלא גם לחדש את מראה השד, תוך מתן תחושה טבעית ונוחה התואמת את דימוי הגוף והעדפות אורח החיים של המטופלת.
המניעים לעבור ניתוח הוצאת שתלים
נשים מכל הגילאים והרקעים עשויות לבחור לעבור ניתוח הוצאת שתלים. כאשר הסיבות לכך מגוונות. החל מסיבוכים דרך שינויים ברצונות האישיים וכלה בסיבות רפואיות שונות.
- נשים אשר ביצעו ניתוח הגדלת חזה לפני שנים וכעת מעוניינות לעבור ניתוח הוצאת שתלים עקב סיבות אסתטיות של חזה אסימטרי.
- הוצאת שתלים במטרה להחליף במקומם שתלים קטנים או גדולים יותר או מסוג אחר.
- נשים אשר חוו סיבוכים רפואיים, כמו התקשות חוזרת סביב השתל, דליפה של השתל או תחושה לא טבעית בשד.
- סיבוכים אפשריים לאחר ניתוחי הגדלת חזה או הרמת חזה הכוללים כאבים, הצטלקות, זיהומים, דליפה של השתל ועוד. במקרים אלו, ייתכן שיהיה צורך להוציא את השתלים, במיוחד אם מדובר על מקרה של התקשות קופסית.
- שינויים פיזיולוגיים כגון לידות והנקה מביאים לשינוי במערך הביולוגי של הגוף וזה בתורו מביא להשפעות על השתלים עצמם.
- נשים שרוצות לחזור למראה טבעי יותר. בפן האישי נשים עשויות להחליט על הוצאת שתלים שלהן מסיבות כמו חוסר שביעות רצון מהמראה שלהן, או רצון לחזור למראה הטבעי שאפיין אותן טרם הניתוח.
- מטופלות אשר חוו זיהום סביב השתל (שהוא נדיר יחסית) אך עלול להיות חמור ולדרוש הוצאתו.
- סיבות רפואיות כמו חלילה סרטן השד או מחלות רקמות שונות.
- גיל המעבר מביא לשינויים במראה הגוף אבל לא פחות מכך, גם לשינויים במערך ההורמונלי ובפעילות הגופנית השוטפת. מסיבות אלו נשים רבות מבקשות לעצמן לחזור למראה הטבעי באמצעות הוצאת שתלים.
- תגובה של מערכת החיסון – במקרים מסוימים התגלה כי הגוף מגיב בתגובה אוטואימונית להכנסת השתלים. תגובת הגוף באה לידי ביטוי בכאבי פרקים ושרירים, עייפות כרונית, נשירת שיער מתמשכת, פיברומיאלגיה ותגובות קשות אחרות המביאות את המושתלת לבקש הוצאת שתלים. ההוצאה בתורה מאפשרת לגוף להחלים באופן הדרגתי ואיטי.
- סיבוכים – לעתים רחוקות יכולים להתעורר סיבוכים כתוצאה ממיקום השתלים הקיימים. רקמות קשות המצטברות סביב השתל עצמו הן אחת הסיבות העיקריות המביאות להתפתחותם של סיבוכים שונים סביב שתלי הסיליקון.
כל אלו בתורם מביאים להתגברות הרצון בהוצאת שתלי הסיליקון שבגוף.
הליך הוצאת שתלים לא מתאים למטופלות הבאות:
- נשים עם נטייה להיווצרות קרומים צלקתיים.
- נשים בהריון או מניקות כרגע.
- נשים שאינן מעוניינות לעבור הרדמה מקומית.
האם את מתאימה לניתוח הוצאת שתלים?
ניתוח הוצאת שתלים מתאים לכל מטופלת אשר מעוניינת להסיר לצמיתות את שתלי הסיליקון. או לחילופין, להוציאם על מנת להחדיר שתלים חדשים במקומם. מכיוון שכבר הרחבנו על המניעים השונים להליך, רק נציין כי נשים עשויות להחליט להוציא את השתלים מסיבות אישיות שאינן קשורות לסיבוכים.
למשל, שינוי בתפיסת הגוף או רצון להימנע מניתוחים עתידיים להחלפת השתלים. בתוך כך, התנאים לביצוע ניתוח הוצאת שתלים הם:
- הערכה רפואית: לפני הניתוח, נדרשת הערכה רפואית מקיפה על ידי מנתח פלסטי מוסמך. ההערכה בד"כ תכלול:
- סקירה של ההיסטוריה הרפואית
- בדיקה גופנית
- דיון עם המנתח לגבי ציפיות המטופלת מהניתוח
- בדיקות דם: ייתכן שתידרשנה בדיקות דם מקדימות כדי לוודא שהמטופלת בריאה ומתאימה לניתוח.
- הפסקת עישון: מעשנות בד"כ נדרשות להפסיק לעשן מספר ימים - שבועות לפני הניתוח, כיוון שעישון עלול להגביר את הסיכון לסיבוכים.
- משקל: אין מגבלה ספציפית על משקל המטופלת, אך חשוב שהיא תהיה במצב בריאותי תקין באופן כללי.
יש לציין ולהדגיש, ישנם ניתוחים שלא מתאימים למעשנים, לנשים עם מחלות כרוניות או במצבים רפואיים לא תקינים.
שלבים שיש לעבור לקראת ניתוח הוצאת שתלים
בין אם את עומדת לעבור ניתוח הוצאת שתלים בשיטה כזאת או אחרת, בדרך כלל ההליך יכלול כמה שלבים ספציפיים.
פגישת ייעוץ והכוונה לקראת הניתוח:
בראש ובראשונה פגישת ייעוץ מקדים אצל המנתח. במהלך הפגישה תדוני יחד עם המנתח על הסיבות להוצאת שתלים, בהיסטוריה הרפואית שלך ובאפשרויות הטיפוליות השונות. חשוב לסקור את ההיסטוריה הרפואית כבר במהלך פגישת הייעוץ הראשונה, מה שיאפשר למנתח להגדיר מדויק יותר את המשך התהליך.
במהלך אותה פגישת ייעוץ, תוכלי גם לקבל צפי מסוים לזמן שלוקח להתאושש מהניתוח. אם כי זה יהיה צפי בלבד. יהיה עלייך לעבור בדיקות רפואיות שונות על מנת לוודא את תקינות הבריאות שלך. לאחר מכן ייקבע תאריך הניתוח, כאשר במהלך הניתוח עצמו בד"כ תינתן לך הרדמה מקומית בלבד.
3 טכניקות ניתוח עיקריות
- ללא ביצוע חתך חדש: פתיחת החתך המקורי, כלומר הוצאת שתלי סיליקון דרך חתך קיים החלפת שתלים דרך חתך קיים, כאשר הכוונה היא לפתיחת החתך אשר בוצע לראשונה בעת שהוחדרו שתלי הסיליקון.
- ביצוע חתך חדש: בשיטה זו השתלים מוסרים דרך קפל השד, כלומר בשיטה תת שרירית. גישה נוספת דוגלת בטכניקה תת-שרירית, כאשר השתלים מוצאים דרך חתך חדש מתחת לקפל השד.
- חתך מתחת לעור: זוהי גישה תת-עורית אשר באמצעותה השתלים מוסרים דרך חתך מתחת לעור. הטכניקה השלישית מבוססת על גישה תת עורית, כאשר במהלך הליך זה מסירים את השתלים דרך חתך חדש מתחת לעור. תהליך התאוששות לקראת החלמה מלאה
כיצד מתבצע ניתוח הוצאת שתלים?
ניתוח הוצאת שתלים הוא הליך כירורגי המתבצע בהרדמה (כללית או מלאה בהתאם לנסיבות המטופלת ובהתאם לרצונה), ונמשך כשעתיים-שלוש. רגע לפני שתעלי על שולחן הניתוחים ריכזנו עבורך סקירה של השלבים העיקריים של ההליך:
באשר להליך עצמו בד"כ מבוצע חתך קטן בקפל התת שדי או סביב הפטמה על מנת להוציא את השתלים. לבסוף, בסיום ההליך זמן ההחלמה משתנה מאישה לאישה, אך לרוב נע בין מספר ימים למספר שבועות לכל היותר.
הכנה לפני הניתוח:
- צום של בד"כ 8 שעות לפני הניתוח, כולל איסור על לעיסת מסטיק.
- איסור שתיית מים מס' שעות לפני הניתוח.
- רחצה יסודית של איזור בית החזה (ייתכן גם אזור בית השחי במקרה של ביצוע חתך באזור זה).
- המנעות מאיפור ביום הניתוח.
- הסרת תכשיטים ועדשות מגע לפני הניתוח.
שלבי הניתוח עצמו:
- בשלבים הראשונים להליך המטופלת מקבלת הרדמה מלאה.
- בשלב הבא המנתח מבצע חתך קטן באזור בית החזה, לרוב באותו מקום שבו בוצע חתך להכנסת השתלים במקור.
- בשלב הכמעט סופי המנתח מסיר את השתלים ובמקרה שיש התקשות קופסית – מסיר אותה גם כן.
- בשלב הסופי ובהתאם למטרות הניתוח, המנתח עשוי לבצע עיצוב נוסף של השד, הכולל הרמת חזה, הקטנת חזה או הזרקת שומן עצמי של המטופלת.
- לבסוף, המנתח מבצע את סגירת החתך וכן תופר אותו בעזרת תפרים פנימיים ואו חיצוניים.
הליך ההתאוששות לאחר הניתוח
- בדרך כלל נשים יכולות לחזור הביתה יום לאחר הניתוח, כאשר לרוב יהיה צורך להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך כ - 4 - 6 שבועות לאחר הניתוח.
- כמו כן, יש ללבוש חזייה תומכת במשך תקופה הנמתחת על פני מס' שבועות בהתאם להמלצת המנתח.
- לבסוף, יש להקפיד על הוראות המנתח לגבי ניקיון, היגיינה והחלפת תחבושות. כי זה מה שיעזור לך להקטין את הסיכויים לסיבוכים כגון זיהום, תפרים שאינם מתאחים וכולי.
- לאחר הניתוח המטופלת עוברת תקופת החלמה, שבה המנוחה חיונית והפעילויות מוגבלות כדי להבטיח ריפוי מיטבי ואת התוצאה האסתטית הטובה ביותר.
הנחיות למשך תקופת ההחלמה בבית
ההחלמה לאחר הניתוח הוצאת שתלים נמשכת בדרך כלל מספר שבועות.
- במהלך תקופת ההחלמה המטופלות עלולות לחוות נפיחות, חבורות ואי נוחות. הכאב בדרך כלל ניתן לניהול באמצעות תרופות מרשם.
- רוב המנתחים ממליצים ללבוש חזייה כירורגית תומכת כדי למזער נפיחות ולתמוך בצורת השד החדשה.
- מומלץ למטופלות להימנע מפעילויות מאומצות והרמת משאות כבדים למשך לפחות ארבעה עד שישה שבועות כדי להקל על הריפוי.
- ביקורי מעקב חיוניים למעקב אחר ההתקדמות. בהדרגה ככל שהגוף מחלים, התוצאות הסופיות של הניתוח הופכות ברורות, וחושפות קונטור שד טבעי יותר ונוחות משופרת.
תופעות לוואי וסיכונים אפשריים
תופעות לוואי וסיכונים מניתוח הוצאת שתלים הם לא מעטים, אבל באופן כללי, בהחלט אפשר לציין כי שיעורי ההצלחה הם גבוהים, ובדרך כלל נשים אינן חוות חלילה סיבוכים כתוצאה מההליכים האלו.
בתוך כך בכל זאת חשוב לזכור כי מדובר בהליך כירורגי לכל דבר, ככה שהסיכונים הפוטנציאליים המסורתיים הם סיכונים כמו: זיהום, שטפי דם, בעיות קריש בדם, סיבוכים רפואיים שונים, צלקות, שינוי בצורת השדיים ועוד.
4 טכניקות להוצאת שתלי סיליקון מהחזה
- ניתוח הוצאת שתלים סטנדרטי
הליך זה משתמש בחתך שנעשה בקפסולת רקמת הצלקת כדי להסיר את השתל תוך השארת רקמת הצלקת במקומה. צלקת בדרך כלל מתפרקות או מתמוססות באופן טבעי לאורך זמן מבלי לגרום נזק לגוף. הליך זה עובד בצורה הטובה ביותר עבור אלה עם צלקת דקות שהגוף יכול בקלות לפרק. היתרון בהליך זה שהוא פשוט והוא כולל פגיעה מינימלית ברקמות הסובבות. זה גם פחות יקר מאשר ניתוחים מורכבים להסיר את הקפסולה, בין אם שלמה או בחתיכות נפרדות.
2. קפסולקטומי מוחלטת עם הוצאת שתלים בחזה
כריתת קפסולקטומיה כוללת מסירה את השתל ואת קפסולת רקמת הצלקת, אך לא בהכרח בחתיכה אחת. לאחר הוצאת השתל דרך חתך בקפסולה, אני מפרידה את קפסולת הצלקת מרקמת השד שמסביב ומסירה אותה, לפעמים במספר חתיכות. זה יסודי יותר מכריתת קפסולקטומית חלקית, המסירה חתיכות של קפסולת צלקת ומשאירה אחרים בגוף להתפרק באופן טבעי. כריתת קפסולקטומיה כוללת מסירה את כל רקמת הצלקת מהגוף והיא פחות מורכבת וקשה לביצוע מאשר כריתת קפסולקטומית.
3. אנ-בלוק קפסולקטומיה עם הוצאת שתלים בחזה
הגישה המורכבת ביותר להסרת שתלים בשד, כריתת קפסולקטומית אנ-בלוק מסירה את השתלים וקפסולת רקמת הצלקת מהשד שלמה. מכיוון שהליך זה עדין וקשה לביצוע, הוא מצריך מומחיות של מנתח פלסטי אשר מנוסה במיוחד בכריתות כמוסות. טכניקה זו אידיאלית עבור שתלים שנקרעו מכיוון שהיא מונעת מהשתל לבוא אי פעם במגע עם רקמת השד, ומגבילה את הסיכון לזיהום או לסיבוכים אחרים.
4. הוצאת שתלים והרמת חזה
נשים רבות בוחרות לשלב הוצאת שתלים בחזה עם הרמת חזה להידוק הרקמות המתוחות שנותרו מאחור. כל זה יכול להיעשות בניתוח אחד. אם כי הרמת חזה תייצר צלקת חדשה בחלק התחתון של השד. הרמת חזה מהדקת ומחדשת רקמות מתוחות למראה אטרקטיבי לאחר הסרת השתל. זמן ההחלמה אינו ארוך יותר באופן משמעותי עבור אלה שבוחרים להוסיף הרמה להליך שלהם.
הוצאת שתלים והרמת חזה - תיאור ההליך הכירורגי
ההליך הכירורגי להוצאת שתלים והרמת חזה, הידוע גם בשם מַסטופֶּקסיה, הוא תהליך מתוכנן בקפידה שמטרתו להחזיר את השדיים לצורה ולמיקום טבעיים יותר.
הניתוח מתבצע בדרך כלל בהרדמה כללית, המבטיחה את נוחות המטופלת לאורך כל ההליך.
- ראשית, המנתח מבצע חתכים, שלעתים קרובות עוקבים אחר קווי הצלקות הקודמות כדי למזער צלקות נוספות. שיטת החתך תלויה בגורמים שונים, כולל סוג השתלים, מיקומם ומידת ההרמה הנדרשת.
- לאחר שמתקבלת גישה, המנתח מסיר בזהירות את שתלי השד. אם יש דליפת סיליקון או חששות אחרים, ייתכן שגם רקמת הצלקת שמסביב (קפסולה) תוסר או תתוקן כדי להבטיח כיס שד נקי ובריא.
- לאחר הסרת השתלים, המנתח מעריך את רקמת השד הטבעית. במידת הצורך, מבוצעת הרמת חזה על ידי הסרת עודפי עור ועיצוב מחדש של הרקמה הנותרת כדי להשיג מתאר מוצק ומורם יותר. הפטמה והעטרה עשויות להיות ממוקמות מחדש למיקום אסתטי יותר, בהתאם לשדיים המעוצבים מחדש.
- לאחר מכן, החתכים נסגרים בקפידה, לעתים קרובות עם שכבות של תפרים מתחת לעור כדי לתמוך בצורת השד החדשה. ייתכן שיוכנסו צינורות ניקוז כדי למנוע הצטברות נוזלים, והחזה נעטף בתחבושות או בחזייה כירורגית כדי לסייע בתהליך הריפוי.
הוצאת שתלים והזרקת שומן עצמי
מדוע יותר ויותר נשים בוחרות בהזרקת שומן עצמי ולא בשתלי סיליקון?
בעקבות הוצאת שתלים מהחזה, הליך הזרקת שומן עצמי בחזה מציע אלטרנטיבה טבעית להגדלת חזה.
טכניקה חדשנית זו כוללת 3 שלבים עיקריים:
- שאיבת שומן
- עיבוד שומן
- הזרקת שומן לשדיים
תיאור ההליך הניתוחי
ראשית, המנתח מבצע שאיבת שומן כדי לקצור שומן מחלקים אחרים בגוף המטופלת, בדרך כלל מאזורים עם עודפי שומן כגון הבטן, הירכיים או הישבן. שלב זה לא רק מספק את השומן הדרוש להגדלת החזה אלא גם מעצב את אתרי התורם, ומציע יתרון כפול.
לאחר שאיבת השומן, הוא עובר תהליך טיהור. זהו שלב קריטי שבו השומן נצנטריפוג או מסונן כדי להפריד ולהסיר זיהומים, כגון דם, שמן ומים, ולהשאיר רק תאי שומן בריאים. טיהור זה מבטיח שהשומן המוזרק לשדיים הוא באיכות הגבוהה ביותר כדי לעודד השתלה מוצלחת.
השלב האחרון כולל הזרקה זהירה של השומן המטוהר לאזורים ספציפיים בשדיים. המנתח משתמש בטכניקות מדויקות כדי להבטיח שהשומן יתחלק באופן שווה, במטרה למראה ותחושה טבעיים. המטרה היא להגביר את נפח החזה וצורתו בצורה המשלימה את קווי המתאר הטבעיים של הגוף של המטופלת.
לאחר ההליך, חלק מהשומן המוזרק עלול להיספג מחדש על ידי הגוף, ולכן מנתחים לעתים קרובות מזריקים נפח מעט גדול יותר מהרצוי כדי לקחת זאת בחשבון. התוצאות הן שדיים רכים וטבעיים יותר, ללא החששות הקשורים לשתלים מסורתיים. זמן ההחלמה משתנה, אך המטופלות יכולות בדרך כלל לחזור לפעילות רגילה תוך מספר שבועות, כאשר התוצאות המלאות נראות לאחר מספר חודשים כאשר הנפיחות חולפת.
מהם היתרונות בהזרקת שומן עצמי?
הזרקת שומן עצמי מציעה מספר יתרונות לעומת שתלי סיליקון מסורתיים:
- השימוש ברקמה של המטופלת עצמה, מפחית משמעותית את הסיכון לתגובות אלרגיות או דחייה על ידי הגוף.
- אין חשש לבעיות רפואיות שיכולות להתפתח משתלי סיליקון או מי מלח, כגון קרע או כיווץ קופסיתי.
- מבחינה אסתטית, השתלת שומן מספקת מראה ותחושה טבעיים יותר, שכן היא משפרת את החזה באמצעות רקמה המחקה את הרכב החזה הקיים.
- בנוסף, ההליך מציע את היתרון הכפול של עיצוב הגוף, שכן השומן נשאב מאזורים עם עודפי שומן.
- לבסוף, תקופת ההחלמה והצלקות הן בדרך כלל פחות משמעותיות בהשוואה לניתוח עם שתלי סיליקון. מה שהופך הזרקת שומן עצמי לאפשרות מושכת עבור אלו המחפשים שיפור עדין וטבעי יותר.
מחיר ועלויות ניתוח הוצאת שתלים
בעוד כי מחיר הוצאת שתלי סיליקון יכול לנוע בין 12,000 ל-30,000 ₪. חשוב לציין כי ישנם מצד אחד גורמים שונים המשליכים על המחיר, ומצד שני עלויות נילוות לניתוח.
הגורמים המשפיעים על עלות הניתוח הם:
- ניסיון המנתח: מנתחים פלסטיים מנוסים בד"כ מתמחרים יקר יותר את ההליכים.
- מיקום הניתוח: קליניקות פרטיות יקרות יותר מבתי חולים.
- היקף הניתוח: ניתוחים מורכבים, כמו אלו הכוללים הרמת חזה, יקרים יותר.
- הרדמה: סוג ההרדמה (מקומית או כללית) משפיעה על המחיר.
- ביטוח בריאות: ביטוח בריאות פרטי עשוי לכסות חלק מהעלויות.